Wykonanie

Spód :- 2 paczki
ciastek owsianych lub innych, które lubisz ok.300 g- ½ kostki
masła- 2
czekoladyCzekoladę i
masło rozpuszczamy w małym garnuszku następnie do masy dodajemy pokruszone
ciastka całość wylewamy na blaszkę i podpiekamy ok.10 min w piekarniku w 180 stopniach.

Masa serowa :- 1kg
sera( może być w wiaderku, kostce)- 1/2 puszka masy krówkowej gostyńskiej (kajmak)- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia-
cukier waniliowy- 400 ml
śmietany 30%- 2 budynie
śmietankowe lub
waniliowe- 4
jajka-2 łyżki
oleju- ½ szklanki
cukru- 2 łyżki
mąki ziemniaczanejŚmietanę 30% ubijmy w oddzielnej miejsce na sztywno. W jeszcze innej
białka również na sztywno. W kolejnej mieszamy wszystkie inne składniki do gotowej masy delikatnie dodajemy
śmietanę a następnie ubite
białka( łyżką a nie mikserem). Następnie masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy ok.40-50 min w 180 stopniach.Polewa :- ½ puszki masy krówkowej gostyńskiej (kajmak)- 100 g
orzechów włoskichKrówkę podrzgewamy w miseczce nad wrzącą
wodą do takiej konsystencji aby można było ją rozprowadzić na wierzchu ciasta a następnie posypujemy
orzechami.SMACZNEGO! : )