autor przepisu ViolaCiasto125 g białej czekolady100 g masła2 jajka200 g cukru30 g cukru waniliowegopół łyżeczki proszku do pieczenia150 g mąki2 łyżeczki niebieskiego barwnika do lukru300 g jagódgarść posiekanych orzechów włoskich ( + kilka do ozdoby)Krem250 ml śmietanki2 łyżki cukru waniliowegoRozpuszczamy czekoladę, odstawiamy do ostygnięcia.Jajka, masło, cukier, cukier waniliowy miksujemy na kremową masę, dodajemy rozpuszczoną czekoladę, barwnik do lukru oraz jagody ( kilka jagód zostawić do ozdoby), mieszamy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.Przekładamy ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy np okrągłej o r 24cm ( bądź silikonowej). Pieczemy 30 min. w 190 st ( termoobieg 170st) we wcześniej nagrzanym piekarniku.Po ostgnięciu przekładamy do dużej miski, rozgniatamy widelcem dodajemy posiekane orzechy, mieszamy. Następnie przekładamy do deserowych naczyń.Cukier waniliowy mieszamy ze śmietanką i ubijamy na sztywno. Przekładamy do rękawa cukierniczego i ładnie przykrywamy górę naszych deserków. Ozdabiamy jagodami i orzechami.