Wykonanie
Jedna z wielu odsłon faszerowanych
papryk. Tym razem danie wegetariańskie w
żółtym kolorze :)

Składniki :- 3
żółte papryki,- około 200 g
kuskusu,- garść
rodzynek lub
żurawiny,- mała
cebula,- 2 ząbki
czosnku,

- 2 łyżki
oleju,- łyżka
soku z cytryny,-
sól,
pieprz,-
kmin rzymski,-
chilli,-
natka pietruszki,- świeża
mięta.Wykonanie :
Kuskus posolić i razem z
żurawiną lub
rodzynkami zalać w naczyniu wrzątkiem ( centymetr powyżej poziomu
kaszy ). Jak wchłonie
wodę rozdrobnić widelcem.
Paprykę przekroić wzdłuż, oczyścić i opłukać.
Cebulę i
czosnek zeszklić na
oleju dodając
przyprawy. Posiekać
natkę i
miętę. Wszystko razem wymieszać i dosmaczyć
sokiem cytrynowym. Przygotowanym
kuskusem napełnić
papryki i wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni ) na około 20 minut.