Babeczki keksowe to nic innego jak poporcjowany już keks. ;-) Piękne, kolorowe babeczki, które kuszą swoim wyglądem na tyle, że od razu ma się ochotę je z jeść. I to nie jedną babeczk ę a dwie ... nawet trzy - mimo intensywnej słod yczy ściekającego lukru. ;-)Babeczki:100 ml wody1/2 szklanka cukru1 łyżka cukru waniliowego125g margaryny1 i 1/4 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia2 jajka L (osobno żółtka i białka)50g kandyzowanej skórki pomarańczowej100g kandyzowanej mieszanki owocowej100g wiśni kandyzowanychLukier:100g cukru pudrugorąca woda50g kandyzowanej mieszanki owocowej do posypania1. Wodę podgrzewamy z cukrem i cukrem waniliowym tak by cukier się rozpuścił. Wtedy dodajemy margarynę, gotujemy aż się rozpuści. Studzimy.2. Kandyzowane owoce umieszczamy w misce dodajemy 1 łyżkę mąki i mieszamy tak by były w niej dokładnie obtoczone.3. Do ostudzonego roztworu dodajemy żółtka, miksujemy, następnie stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy mikserem do dokładnego połączenia składników.4. Do masy dodajemy pianę z białek i kandyzowane owoce. Mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników.5. Ciasto wylewamy do dobrze natłuszczonej foremki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 1h, do tzw. suchego patyczka.6. Przygotowujemy lukier: cukier puder zalewamy odrobiną gorącej wody, mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wodę lub cukier puder, by uzyskać preferowaną konsystencję. Wystudzone ciasto lukrujemy. Posypujemy kandyzowaną mieszanką owocową.