Wykonanie
1 kg
ziemniaków o zwartym miąższu5 pojedynczych
filetów z kurczaka15 dag
suszonych pomidorów w
oleju10 plastrów
chudego boczku łuskanego1
czerwona papryka1
cebula15 dag
sera cheddarMajonez do posmarowania
Sól i
pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniakówŚwieży
rozmaryn2 łyżki
oliwySposób wykonania:
Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy na grubsze cząstki, oprószamy
przyprawą do ziemniaków oraz
solą, układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
oliwą.
Mięso drobiowe płuczemy, rozbijamy na pięć kotletów, oprószamy
solą i
pieprzem z jednej strony, smarujemy cieniutko
majonezem, układamy pokrojone w paseczki osączone z zalewy
suszone pomidory, oraz
paprykę, posypujemy
startym serem żółtym, zawijamy w roladki, okręcamy każdą roladkę w dwa plasterki
boczku, spinamy wykałaczkami i układamy na ziemniakach.Dodajemy cząstki pokrojonej na ćwiartki
cebuli, oraz wkładamy kilka gałązek świeżego
rozmarynu.Całość przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c i pieczemy około 1 godziny.Na kilka minut przed końcem pieczenia usunąć folię aby
mięso ładnie się zrumieniło.Podajemy gorące danie z ulubioną surówką.Zapraszam do zapoznania się z ofertą produktów firmy DAGOMA - to wieloletnia tradycja w nowym wydaniu, w firmie której produkuje się według oryginalnych tradycyjnych receptur, zachęcają również przystępne ceny i wspaniały smak. Polecam!

http://dagoma.com.pl/

