ßßß
Cookit - przepis na Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem
Składniki
Mięso mielone wieprzowe
Marchew
Cebula
Ryż
Kurka
Pieczarki
Jajko
Bułka tarta
Kapusta
Koncentrat pomidorowy
Mąka pszenna
Woda
Bazylia
Sól
Pieprz
Wykonanie
Troszkę inna odmiana gołąbków.
Mięso
połączone z
ryżem
,
grzybami
i
marchewką
. Smaczny i sycący obiad.
400 g
mięsa mielonego wieprzowego
1
marchew
1
cebula
100 g
ryżu
50 g
kurek
100 g
pieczarek
2
jajka
5 łyżek
bułki tartej
10 liści
kapusty
150 g
koncentratu pomidorowego
1 łyżka
mąki pszennej
250 ml
wody
1 łyżeczka
bazylii
Sól
Pieprz
1.
Kurki
oczyścić,
pieczarki
pokroić w kosteczkę. Wszystko usmażyć na patelni.2.
Marchew
zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ugotować razem z
ryżem
w delikatnie osolonej wodzie.3.
Cebulę
pokroić w kosteczkę.4. Liście
kapusty
sparzyć wrzątkiem i chwilkę pogotować. Z liści skroić grube włókna przy końcach każdego liścia.5.
Mięso mielone
dokładnie wymieszać z
grzybami
,
cebulą
,
marchewką
z
ryżem
,
jajkami
,
bułką tartą
. Doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
.6. Formować gołąbki i zawinąć w liście
kapusty
. Obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Wszystko zalać
wodą
rozrobioną z
mąką
,
koncentratem pomidorowym
,
bazylią
,
sola
i
pieprzem
. Dusić około 30 minut pod przykryciem.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/03/goabki-z-ryzowo-grzybowym-nadzieniem.html
Przepisy powiązane
kotlety z kapusty i pieczarek
kotlety z kapusty i pieczarek
kotlety z kapusty i pieczarek
kotlety z kapusty i pieczarek
kotlety z kapusty i pieczarek
Składniki powiązane (0)