Wykonanie
Jeden z moich ulubionych smaków- połączenie ostrości z nutą
słodyczy. Polecam na szybki obiad gdy mamy mało czasu na jego przygotowanie.

500 g
filetu z kurczakaPrzyprawa do mięsa0,5
czerwonej papryki0,5
żółtej papryki200 g
pieczarek1
cebula100 ml
soku z ananasa200 ml
wody1 łyżeczka
koncentratu pomidorowego0,5 łyżeczki ostrej
czerwonej papryki0,5 łyżeczki
curry0,5 łyżeczki
kardamonuSzczypta
imbiruSól do smaku
PieprzCebulę kroimy w piórka.
Papryki kroimy w kosteczkę.
Pieczarki w plasterki.
Filet z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę oraz przyprawiamy
przyprawą do mięsa. Na patelni rozgrzewamy
olej, wrzucamy
cebulę i
pieczarki, podsmażamy. W garnku rozgrzewamy
olej, wrzucamy
papryki i
kurczaka. Gdy jest podsmażony dokładamy
pieczarki z
cebulą. Dolewamy
wodę,
sok z ananasa i przyprawiamy
koncentratem pomidorowym,
czerwona papryką,
curry,
kardamonem,
imbirem,
solą i
pieprzem. Dusimy do miękkości.

