Uwielbiam orzechy i czekoladę, dlatego dodałam je do muffinek. Górę pokryłam kremem budyniowym. Pyszne!2 szklanki mąki0,5 szklanki cukru1 łyżeczka soliOdrobina sody1 łyżeczka proszku do pieczenia2 jajka1 szklanka mleka0,5 szklanki oleju50 g orzechów włoskich50 g czekolady mlecznejMasa budyniowa:1 opakowanie budyniu waniliowego 40g5 łyżek cukru500 ml mleka3 łyżki mąki pszennej250 g margaryny (u mnie Kasia)1 łyżeczka kakaoMuffinki:W jednej misce dokładnie mieszamy suche składniki- mąkę, cukier, sól, sodę i proszek do pieczenia. W drugiej mieszamy mokre składniki- mleko, olej, jajka. Wszystko łączymy ze sobą i mieszamy drewnianą łyżką. Czekoladę i orzechy rozdrabniamy blenderem i dosypujemy do ciasta. Muffinki przekładamy do silikonowej foremki i pieczemy 20 minut w 180*C.Po wyjęciu i ostudzeniu dekorujemy kremem budyniowym i kolorową posypką.Krem:W 200 ml mleka rozrabiamy budyń oraz mąkę pszenną. Pozostałą część wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Gdy mleko wrze dolewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Studzimy. Mikserem ucieramy margarynę, stopniowo dodajemy po jednej łyżce budyniu. Pod koniec dodajemy kakao. Miksujemy tak długo aż powstanie puszysty krem.Ważne! Margaryna musi mieć temperaturę pokojową dlatego dobrze jest wcześniej wyjąć je z lodówki.Z podanych składników wyszło mi 10 muffinek.