ßßß Cookit - przepis na Zielona sałatka z grillowanych warzyw

Zielona sałatka z grillowanych warzyw

Wykonanie

Składniki
Główka sałaty rzymskiej
Pęczek szparagów
Pęczek dymki
4 łyżki oleju
Na sos:
2 łyżeczki miodu
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka octu winnego
Sok z połowy cytryny
Przyprawa grill klasyczny KAMIS
Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up!
Wykonanie
Warzywa umyć, osuszyć. Szparagi obrać. Sałatę pokroić na ćwiartki, cebulki i szparagi na pół. Warzywa ułożyć na półmisku i polać marynatą przygotowaną z oleju wymieszanego z przyprawą Kamis Grill Klasyczny. Piec warzywa na grillu z obu stron po 3-4 minuty. Miód wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Doprawić przyprawą Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up! Dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. Powstałym sosem zalać warzywa.
Autorem przepisu jest, KAMIS
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/07/zielona-saatka-z-grillowanych-warzyw.html