Wykonanie
Ze
słodyczy najbardziej lubię
mięso, a że dawno nie było
żeberek pomyślałam, że może by tak sobie przypomnieć smak
żeberek. Nie pozostało nic innego jak wybrać się na zakupy kupić produkty, z których można przygotować
żeberka z
cebulka.składniki2 kg
żeberek4
cebule na marynatę6 łyżek
oleju2 łyżki
kminu rzymskiego
Royal2 łyżki Tandari
Masala Royal2 ząbki
czosnkusólpieprzsok z 1/2 szt
cytrynyzioła tymianek,
majeranekwykonanie
Żeberka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki, posmarować marynatą pozostawić na noc w lodówce.Do garnka rodzinnego Delimano wlewamy 2 łyżki
oliwy. W drugiej patelni grillowej opiekamy
żeberka następnie układamy w garnku rodzinnym na przemian z
cebulą, polewamy marynatą i dusimy do miękkości. Podczas duszenia obracamy i polewamy sosem, który się wytworzył, chociaż nie jest to konieczne, chyba robię to bardziej z przyzwyczajenia. Jak
pisałam wcześniej w garnku rodzinnym Dalimano, nic się przypala co ma duże znaczenie kiedy mamy w kuchni wiele pracy.Podajemy z
ziemniakami i bukietem surówekOd niedawna testuję
przyprawy firmy
Royal.
Kmin rzymski dość dawno znam, jest bardzo dobrym dodatkiem do różnych marynat. Nowością w mojej kuchni jest
przyprawa Tandari
Masala jest pikantna w smaku, trochę podobna do
curry, idealna do dań kuchni indyjskiej.