Wykonanie

Kilka dni temu dostałam do przetestowania
przyprawy marki Royal. Na pierwszy ogień wybrałam
przyprawę Kurczak po marokańsku. Z uwagi na to, że jestem na diecie kolejny dzień, który
mogę nazwać małym sukcesem zaszalałam i zafundowałam sobie całkiem egzotyczne danie, niemniej jednak wciąż dietetyczne. A że jednym ze składników, który gości bardzo często na moim
stole jest
indyk to na obiad przygotowałam pierś z
indyka w sosie marokańskimSkładniki200 dag piersi z
indyka2 łyżki
przyprawy Kurczak po marokańsku od
Royalsok z 1
cytrynypieprzsólnatka pietruszkiolejmasłomiód
WykonanieDo miseczki wsypujemy dwie łyżki
przyprawy zalewamy
wodą. Pierś z
indyka kroimy na kawałki 2cmx 2cm. Na patelni rozgrzewamy
olej z jedną łyżeczką
masła, wkładamy pierś, smażymy z każdej strony. Pod koniec smażenia dodajemy
przyprawę, wszystko mieszamy, dusimy pod przykryciem. Gdyby było za gęste dodajemy gorącej
wody. Pod koniec duszenia dodajemy
sok z cytryny.Na drugą patelnię wkładamy dwie łyżki
masła i jedną
miodu. Gotujemy do rozpuszczenia. powstały sos dodajemy do piersi i wszystko mieszamy, chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Możemy podawać z
ryżem lub
kaszą kuskus. Ja miałam
pomidorki koktajlowe. Ech, dieta… ale danie wyszło pyszne.