ßßß
Babeczki wyszły pyszne,bardzo smaczne, trochę słodkie.Możemy je przygotować dzień wcześniej, idealnie nadają się na spotkanie z przyjaciółki.Mini babeczki są na jeden kęs.Składnikina ciasto500g mąki250g masłaszczypta soli1/2 łyżeczki proszku do pieczenia150g cukru cynamonowego1 cukier waniliowy4 żółtkaDekoracja1 opakowanie masy kajmakowejsiekane orzechysprzętstolnicaforemki do mini babeczekpapilotki do babeczek
wykonaniePrzesianą mąkę wysypujemy na stolnicę,mieszamy z solą,proszkiem do pieczenia i proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Dodajmy masło,siekamy, dodajemy żółtka wymieszane z cukrem cynamonowym,szybko zagniatamy na gładkie ciasto.Zawijamy w folię spożywczą i władamy na 30 minut do lodówki.Każdą foremkę wykładamy papilotka następnie wylepiamy ciastem.Na ciasto wykładamy kulki do pieczenia ciast kruchych,jak nie mamy, to nic się nie dzieje.Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika 200stopni pieczemy do zarumienienia.Wyjmujemy studzimy, następnie napełniamy masą kajmakową posypujemy siekanymi orzechami włoskimi.