ßßß

oraz700ml śmietany kremówki (30%)250g sera mascarponeOk 3-4 łyżki cukru trzcinowego4 smietan fixów i dodatkowo:2 niebieskie galaretkicukier trzcinowy
Jak to zrobiła?Wlała wodę i piwo do garnka wraz z margaryną. Pozagotowaniu dodała mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszała, aż powstało gęste ciasto. Gotowała do powstania jednolitej masy. Po ostudzeniu wbijała po jednym jajku i ucierała.Blachę wykłożyła papierem do pieczenia, na którym za pomocą dekoratora i tylki gwiazdki formowała owalne spody i skrzydełka do łabędzi. Piekła około 15- 20 minut w 180 stopniach do zarumienia. Okrągłą końcówką szprycy formowała szyjki wyciskająckształt litery „S” lub „2” piekła osobno około 10 minut.Dumna ze swojego dzieła zabrała się za ubijanie śmietanki na sztywno.Pod koniec dodała cukier trzcinowy zmieszany ze śmietan fixem i małymiporcjami ser mascarpone. Masę śmietanową przełożyła do rękawa cukierniczego. Na owalne spody wyciskamy porcję masy śmietanowej, boki udekorowała skrzydełkami z przodu główką łabędzia.Galaretki przygotowała wg przepisu na opakowaniu i tężejące wylała natacę. Gdy już jej zastygły położyła na nich łabędzie i udekorowałajedną stronę cukrem.Przyklasnęła w dłonie. - Tak! Na pewno mu będą smakować! I wszystkosię ułoży!