Wykonanie
Lubię takie ciacha na raz. Hops i już nie ma :)Te są w sam raz.Nie za słodkie. Z minimalną ilością składników.Bez
jajek, bez zbędnych udziwnień.Tylko ulubiona marmoladka/dżemik i zajadamy się :)PrzepisPolecam!!
Przepis:2 szklanki
mąki1/2 szklanki
piwa250g
margarynyłyżka
cukrumarmolada/dżem (raczej twarde)
Margarynę siekamy na drobne kawałeczki, zagniatamy z
mąką i
piwem. Ciasto jeśli jest za mokre możemy przy wałkowaniu podsypywać
mąką. Wycinamy dowolne kształty. Wkładamy na nie po odrobinie marmolady/dżemu i pieczemy do lekkiego przyrumienienia około 10-15 minut w temperaturze 180 st.C.Ja swoje ciacha zrobiłam z dwóch porcji. W ciągu jednego dnia już ich nie było :)Smacznego :)