Wykonanie
Czasami wydaje nam,ze przygotowanie zdrowego obiadu wymaga czasu. Otóż nie, pyszny posiłek możemy przygotować w kilkanaście minut mając odpowiednie produkty. Pulpety wołowe z warzywami podane na
makaronie ryżowym z sosem
curry dla mnie bomba. Szybko, pysznie kolorowo.
składniki500g
mięsa wołowego2 łyżki
otręb owsianych1 łyżeczka
musztardyNatka pietruszki2
jajkaSól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwonacebula czerwonasos kielecki
currymakaron ryżowywykonanieDo miski wkładamy
mięso mielone, ,świeżą posiekaną
natkę pietruszki,
otręby łyżkę
musztardy,
jajko doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Robimy nie duże kulki. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy
olej następnie kładziemy pulpety i obsmażamy z każdej strony, dodajemy pokrojoną
cebulę czerwoną w piórka i
paprykę pokrojoną na kawałki smażymy do miękkości.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy
makaron ryżowy, sos kielecki
curry pulpety z warzywami