Wykonanie
Letni posiłek serwowany w otoczeniu zieleni,
owocowych drzew i pachnącejtrawy smakuje wyśmienicie.35 dag
karkówki wieprzowejzmieliłam. Wbiłam dwa
jajka,doprawiłam
solą i
pieprzem.Dodałam pęczek posiekanej
natki pietruszki oraz dwiełyżki owsianych
otrębów.Dokładnie wymieszałam,odstawiłam na godzinędo lodówki. W międzyczasieprzygotowałam mizerię w dwóch odsłonach.* 5
ogórków małosolnych pokroiłam w cienkie plasterki,dodałam pół drobno posiekanej
cebuli i szczyptę
pieprzu.Wlałam chlust
oliwy, wymieszałam.* 5 świeżych
ogórków gruntowych umyłam, obrałam ze skóry,pokroiłam w cienkie plasterki. Dodałam garść pokrojonego
szczypiorku.Do 150 ml gęstej
śmietany 18% dodałam posiekany ząbek
czosnku,sok z połowy
cytryny,
sól,
pieprz i
cukier do smaku.Zalałam
ogórki ze
szczypiorkiem, wymieszałam.Kotleciki usmażyłam na rozgrzanym
oleju.Soczyste, z chrupiącą skórką smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.Bardzo smacznie polecam :)