Wykonanie
Tym razem coś na śniadanie :)Składniki:- puszka
tuńczyka w sosie własnym (około 120g)-
jogurt grecki light (100g)-
otręby owsiane (25g)- 2
jajka-
sól,
pieprz,
natka pietruszki (u mnie suszona)- beztłuszczowy spray do smażenia lub do 2 łyżki
oliwy z oliwekZ puszki tuńczyka odlewamy
wodę, wkładamy do blendera, dodajemy
jajka,
jogurt grecki,
otręby owsiane oraz doprawiamy
solą,
pieprzem i
natką pietruszki (może być świeża). Całość chwilkę blendujemy, powstała masa będzie dość rzadka.Patelnie rozgrzewamy i psikamy beztłuszczowym sprayem. Dużą łyżką wylewamy placki. Po zarumienieniu przewracamy płaską
łopatką na drugą stronę aż się zarumieni i gotowe!
Z podanych składników wyszło mi około 9 placków z
tuńczyka.Składniki odżywcze dla 1 szt (około 34g)
Białko: 5,65 gWęglowodany: 2 , 05 gTłuszcze: 2 , 1 gKcal: 52