Wykonanie
Dzisiaj pomysł na świetne śniadanie. Placek
otrębowy jest idealny jako oszukana pizza. Właściwie z czym go zjemy zależy tylko od nas. U mnie wersja z
roszponką,
pomidorkami koktajlowymi oraz
twarogiem typu włoskiego.
Składniki :* kostka
twarogu półtłustego*
jajko* 15 łyżek dowolnych
otrębów, u mnie pszenne oraz owsiane*
sól,
pieprzPrzygotowanie :Wszystkie składniki dokładnie mieszam, na zwartą i gęstą masę. Przekładam na patelnię teflonową bądź do formy silikonowej. Ja przeważnie opiekam placek na patelni, przez około 10 minut z każdej strony, na bardzo małym gazie. Można także piec go przez 20 minut w 200 stopniach. Gotowy placek odkładam na kratkę do przestygnięcia. Smaruję
sosem pomidorowym i układam na nim ulubione dodatki.