ßßß
Cookit - przepis na Schab z podgrzybkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Schab z podgrzybkami
Składniki
Schab
Cebula
Czosnek
Natka pietruszki
Śmietana kremówka
Oliwa z oliwek
Masło
Oregano
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:5 plastrów
schabu
około 400 g30 dag podgrzybków (świeżych lub mrożonych)1
cebula
1 ząbek
czosnku
Garść
natki pietruszki
150 ml
śmietany 30%
4 łyżki
oliwy
2 łyżki
masła
1 łyżka
oregano
sól
i
pieprz
Mięso
umyć, osuszyć, lekko rozbić opruszyć
solą
,
pieprzem
i
oregano
, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
Cebulę
i
czosnek
posiekać drobni i zeszklić na
maśle
, dodać
grzyby
i smażyć około 10 minut.Na rozgrzanej
oliwie
obsmażyć
mięso
, wrzucić do rondla z
grzybami
, wlać około ½ szklanki
wody
doprawić
oregano
oraz szczypta
soli
zagotować dusić pod przykryciem około 1 godzuny.
Śmietanę
zahartować sosem wlać do garnka, przyprawić
solą
i
pieprzem
. Dusić 5 minut. Podawać posypane
natka pietruszki
.
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,352701338,title,Schab-z-podgrzybkami,index.html
Przepisy powiązane
Pappardelle z kurkami i schabem
SOS KURKOWY
Pasta z bakłażana, cebuli, czosnku i natki pietruszki
MAKARON Z POMIDORAMI
Sakiewki z podgrzybkami
Składniki powiązane (0)