ßßß
Pierogów leniwych nie jadłam od bardzo dawna. Dzisiaj sobie o nich przypomniałam i nie było wyjścia, musiały być na kolację. Idealne zakończenie leniwego dnia:)Składnikipierogi400g twarogu półtłustego300g ziemniaków (nie mogą być młode)200g mąki4 jajkasóldodatkowomasłocukierSposób przygotowaniaKrok 1Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i zmielić w maszynce do mięsa razem z twarogiem.Krok 2Białka ubić na sztywną pianę i razem z żółtkami i mąką dodać do sera i ziemniaków. Osolić. Szybko wymieszać, uformować rulony i pokroić jak kopytka. Wrzucić do dużej ilości wrzącej wody, gotować przez 2 minuty od wypłynięcia.Krok 3Pierogi podawać z łyżeczką stopionego masła i cukremVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Pierogi leniwe, 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisyDrożdżowe pierożki z soczewicąJem zdrowo: Jaglanka z kozim serem i pieczonym burakiemMakaron z sosem warzywnymMoja granolaJem zdrowo: Kotleciki z kaszy jaglanej