Wykonanie

Pierogów leniwych nie
jadłam od bardzo dawna. Dzisiaj sobie o nich przypomniałam i nie było wyjścia, musiały być na kolację. Idealne zakończenie leniwego dnia:)Składnikipierogi400g
twarogu półtłustego300g
ziemniaków (nie mogą być
młode)200g
mąki4
jajkasóldodatkowo
masłocukierSposób przygotowaniaKrok 1
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i zmielić w maszynce do
mięsa razem z
twarogiem.Krok 2
Białka ubić na sztywną pianę i razem z
żółtkami i
mąką dodać do
sera i
ziemniaków. Osolić. Szybko wymieszać, uformować rulony i pokroić jak kopytka. Wrzucić do dużej ilości wrzącej
wody, gotować przez 2 minuty od wypłynięcia.Krok 3Pierogi podawać z łyżeczką stopionego
masła i
cukremVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (1 vote cast)Pierogi leniwe, 10 . 0 out of 10 based on 1 ratingPodobne wpisy
Drożdżowe pierożki z
soczewicąJem zdrowo: Jaglanka z
kozim serem i pieczonym
burakiemMakaron z sosem warzywnymMoja granolaJem zdrowo: Kotleciki z
kaszy jaglanej