ßßß
Na zupę serową chęć mam zawsze i nie ważne czy jest upał, czy pada deszcz. Za każdym razem smakuje mi tak samo dobrze. Gorąco polecam!Składniki2 szklanki lekkiego rosołu1/2 szklanki mleka2 małe topione serki cheddar lub gouda (w sumie około 200-250 g)1/2 szklanki białego, wytrawnego winasó, pieprzgałka muszkatołowagrzanki z jednej bułkiłyżka masłazieleninaSposób przygotowaniaKrok 1Rosół zagotowujemy z mlekiem, dodajemy serki, i cały czas mieszając, czekamy aż serki się rozpuszczą, a zupa stanie się jednolita i zawiesista.Krok 2Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.Krok 3Zestawiamy z ognia, wlewamy wino i mieszamy.Krok 4Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę bułkę, rumienimy grzanki. Rozkładamy na talerzach, posypujemy zieleniną i zalewamy gorącą zupą.Krok 5Przepis pochodzi z książki "365 obiadów na polskim stole" E. Aszkiewicz i R. ChojnackiejVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Zupa serowa, 10 . 0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyDyniowa zupa mleczna z zacierkamiPikantna zupa z kurczakiem, warzywami i mlekiem kokosowymPierś kurczaka ze szpinakiem i twarogiemKrupnikZupa kurkowa z rozmarynem