Wykonanie

Oryginalne połączenie smaków, pyszne pieczone
buraki w towarzystwie orzechowej
rukoli i
koziego sera.
Sałatka jest bardzo elegancka, polecam na spotkanie ze znajomymi.Składniki2 garście
rukoli3 pieczone
buraki1
pomarańcza0,5
koziego sera1
sałata rzymska2 łyżki siekanych
migdałów1 łyżka
syropu z
cukrowych buraków lub
miodu2 łyżki
cytryny5 łyżek
wody3 łyżki
oleju z pestek z dyniSposób przygotowaniaKrok 1
Buraki szorujemy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok. 1,5 godziny.
Sałatę układamy, składniki kroimy w kostkę. Układamy warstwowo,
buraki,
ser kozi pomarańczę. Posypujemy uprażonymi
migdałami i polewamy dipem. Dip:
syrop z
buraków z
cukrowych mieszamy z
wodą i
sokiem z cytryny, dodajemy
oliwę z pestek z dyni.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)
Sałatka z pieczonymi
burakami i
kozim serem, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyJem zdrowo:
Rukola z
awokado i
kozim seremMix wiosennyZdrowe śniadanie do pracy cz. 15