ßßß
Cookit - przepis na Wołowina w ciemnym piwie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wołowina w ciemnym piwie
Składniki
Wołowina
Piwo ciemne
Sok pomarańczowy
Cebula
Czosnek
Mąka
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Masło
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Składniki500g
wołowiny
na gulasz1 butelka
ciemnego piwa
Karmipół szklanki
soku pomarańczowego
pół średniej
cebuli
1-2 ząbki
czosnku
mąka
sól
,
pieprz
,
gałka muszkatołowa
masło
,
oliwa
do smażeniaSposób przygotowaniaKrok 1
Cebulę
i
czosnek
drobno siekamy.
Mąkę
mieszamy z
solą
,
pieprzem
i
gałką muszkatołową
.
Mięso
kroimy na kawałki i obtaczamy je w
mące
.Krok 2Na patelni rozgrzewamy
masło
z
oliwą
i podsmażamy
mięso
kilka minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.Krok 3Na patelnię wrzucamy
cebulę
z
czosnkiem
i czekamy, aż się zeszkli. Następnie wlewamy
piwo
i sok, zagotowujemy. Przelewamy płyn do naczynia z
mięsem
i wstawiamy do piekarnika na 1-1,5 godziny w 180°C, aż
mięso
będzie miękkie. Podajemy z
kaszą
lub
makaronem
.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2014/07/13635/wolowina-w-ciemnym-piwie
Przepisy powiązane
Dyniowe gnocchi
Włoska zupa cebulowa
Włoska zupa cebulowa
Jarmuż zasmażany z cebulą i czosnkiem
Duszone rydze
Składniki powiązane (0)