ßßß
 
            
         Składniki:3 łyżki masła6 dużych cebul2 ząbki czosnku1,5 l bulionu2 łyżki mąki tortowejsólpieprz
Składniki:3 łyżki masła6 dużych cebul2 ząbki czosnku1,5 l bulionu2 łyżki mąki tortowejsólpieprz Sposób przygotowania:W garnku roztop masło/ DOdaj pokrojoną w cienkie paseczki cebulę. Dokładnie wymieszaj i przykryj. Duś około 15 minut na średnim ogniu. Cebula musi być miękka. Dodaj posiekany czosnek i zwiększ ogień. Cebula powinna lekko zbrązowieć. Dodaj mąkę i szybko podsmaż. Następnie wlej bulion i gotuj przez 15-20 minut. Dopraw solą i pieprzem.Zupę możesz podać z grzankami czosnkowymi.
Sposób przygotowania:W garnku roztop masło/ DOdaj pokrojoną w cienkie paseczki cebulę. Dokładnie wymieszaj i przykryj. Duś około 15 minut na średnim ogniu. Cebula musi być miękka. Dodaj posiekany czosnek i zwiększ ogień. Cebula powinna lekko zbrązowieć. Dodaj mąkę i szybko podsmaż. Następnie wlej bulion i gotuj przez 15-20 minut. Dopraw solą i pieprzem.Zupę możesz podać z grzankami czosnkowymi.