Meeega pyszny schab, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, potem tylko piec przez godzinkę i rozkoszować się smakiem. Dodatek żurawiny firmy HELIO czyni tę potrawę idealną na Świąteczny Obiad. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni. Składniki 0,80 kg schabu 200 gram suszonej żurawiny (firmy HELIO) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki musztardy francuskiej 6 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przygotowania Krok 1 Mięso umyć i oczyścić. Obsypać ze wszystkich stron solą i pieprzem. Małym nożem zrobić w mięsie otwory i powtykać w nie owoceżurawiny. Odłożyć do miski. Krok 2 Ok 15 dag żurawiny drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać musztardę francuską i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wlać oliwę i wymieszać wszystkie składniki. Schab obłożyć przygotowaną panierką i mocno docisną, aby nie odpadła w trakcie pieczenia. Krok 3 Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Podawać z ziemniaczkami i (w wersji Wielkanocnej) z sosem chrzanowym. Krok 4 Przepis podpatrzony na www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/ VN:F [1 . 9.22_1171] proszę czekać... Rating: 8.5/ 10 (6 votes cast) Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską, 8.5 out of 10 based on 6 ratings Podobne wpisy Schab z suszonymi pomidorami, kaparami i camembertem Bób z masłem, cebulką i czosnkiem Warzywa na zimę Kociołek “Carski Trakt” Schab z ziołowo- czosnkowymmasłem