ßßß
Obiad dla zabieganych. Tymianek i majeranek nadają charakter tej potrawie. Polecam.Składniki1 mała śmietanka 30%1 pierś z indykaoliwaprzyprawy: tymianek, majeranek, sól, pieprz2 cebule cukrowe4 winne jabłkaSposób przygotowaniaKrok 1Pierś z indyka kroimy w średniej wielkości paski, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na parę godzin najlepiej na całą noc. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oliwie ok 4 min, dodajemy indyka i smażymy jeszcze ok 5 minut. Następnie dorzucamy jabłka pokrojone w ćwiartki. Podsmażamy 5 minut i zalewamy śmietanką. Dusimy ok 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, dużą ilością tymianku i majeranku oraz sokiem z cytryny. Polecam z kaszą pęczak.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyFilet z indyka faszerowany kaszą jaglaną i morelamiNaleśniki zapiekane z warzywami i indykiemLeczoZapiekana wątróbka drobiowa z owocamiMarchewkowo – jabłkowe babeczki z miodem