Wykonanie

Obłędnie dobry deser dla miłośników
owoców w kruchym cieście. Kruszonka doskonale komponuje się ze słodką
śliwką.Ciasto ze
śliwkami i kruszonkąSkładniki1kg
śliwekkruszonka0,5 kostki
masła lub
margaryny0,5 szkl
cukru0,5 szkl
mąkiciasto6
jajek1,5 szkl
cukru3 szkl
mąki1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniacukier waniliowy1,5 szkl
olejuSposób przygotowaniaKrok 1
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na ćwiartki.Krok 2Zagniatamy składniki na kruszonkę i odstawiamy do lodówki.Krok 3Miksujemy
jajka z
cukrem na puszystą masę. Dodajemy
mąkę i pozostałe składniki.Krok 4Wykładamy ciasto na blachę i układamy
śliwki. Posypujemy kruszonką.Krok 5Pieczemy 45 minut w 180 *CVN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.7/ 10 (3 votes cast)Ciasto ze
śliwkami i kruszonką, 9.7 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisy

Drożdżówka z
rodzynkami i kruszonką
Drożdżowe bułeczki