Bardzo proste ciasto ze śliwkami,zawsze się udaje,wychodzi bardzo puszyste i bardzo smaczne. Można użyć też innych owoców.Czas wykonania wraz z pieczeniem: ok. 60 minutSkładniki:2,5 szklanki mąkipół kostki masłapół kostki margaryny4 jaja2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2-3 łyżeczki cukru waniliowegopół kilograma śliwekWykonanie:Margarynę i masło utrzeć z jajkami, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać mąkę,proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Przełożyć ciasto do formy. Ciasto musi być gęste. Śliwki przekroić na pół,wyjąć pestki i poukładać na cieście. Piec w temperaturze 180 °C około 40-50 minut. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.Uwagi:Do pieczenia użyłam tortownicy o średnicy 24cm.