ßßß

Pierwszy test odbyła z placuszkami :)inspiracja
3/4 szklanki mąkipół łyżeczki proszku do pieczeniaczubata łyżka kakaołyżka cukrułyżeczka cukru waniliowego domowego (stąd)szklanka mlekajajkołyżka olejuWszystkie składniki zmiksować.Smażyć na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu, z obu stron.Gdy pojawiają się pęcherzyki powietrza przekręcamy na drugą stronę placuszek.
Szpatułka jest lekka i wygodna - idealnie spisała się do przekręcania placuszków na drugą stronę.Powierzchnia jest dosyć duża, co umożliwia nam obracanie dużych dań, np. ryb czy kotletów.2w1, bo jedno to obracanie dań, ale mamy też ząbkowane ostrze służące do krojenia np. omleta na mniejsze kawałki.Szpatułka jest żaroodporna i można ją myć w zmywarce .Do kupienia jest tutaj -> klik .