Wykonanie
Znowu mnie dopadła ochota na coś słodkiego, coś domowego i coś, co się szybko przygotowuje. Cały proces trwa 5 minut. Nie potrzeba nagrzewać piekarnika. Nie trzeba brudzić miksera... Przepis idealny - uprzedzam jednak lojalnie, że najlepsze jest na ciepło :)
Składniki - 2 porcje:4 płaskie łyżki
mąki2 łyżki
kakao4 łyżki
cukru waniliowego domowego1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1
jajko4 łyżki
mleka4 łyżki
olejuSposób przygotowania:
Mąkę,
kakao,
cukier waniliowy i
proszek do pieczenia wymieszaj. Z suchymi składnikami rozetrzyj
jajko. Dodaj
mleko i
olej i energicznie wmieszaj w ciasto. Przełóż do filiżanek lub kokilek. Wstaw do mikrofali na 3 minuty - moc 850W.