Wykonanie
I jeszcze jedna Walentynkowa propozycja - tym razem
śniadaniowa, walentynkowe placuszki umilą każdy poranek.Wszystkie przepisy na WalentynkiWalentynkowe placuszki red velvet

3/4 szklanki
mąkiłyżka
kakao3 łyżeczki
cukru waniliowegojajko2 łyżki
olejuszklanka
mlekaczerwony barwnikkremowy
serek śniadaniowy np. philadelphia
pistacjeMąkę wymieszać z
kakao i
cukrem.Oddzielnie rozmieszać
jajko z
olejem i
mlekiem.Połączyć składniki suche i mokre, ciągle mieszając lub miksując dodawać czerwony barwnik aż do uzyskania ładnego, intensywnego koloru - barwnika w proszku wystarczy dodać dwie szczypty, w żelu dać 2 łyżeczki (10 g).Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni (bez tłuszczu) z dwóch stron - placuszka przekręcamy na drugą stronę, kiedy pokrywa się pęcherzykami.Układać jeden na drugim na talerzu, dzięki
czemu trzymają ciepło.Na wierzch położyć
serek i oprószyć posiekanymi
pistacjami.
