ßßß
Cookit - przepis na Schab faszerowany żurawiną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Schab faszerowany żurawiną
Składniki
Schab
Czosnek
Mleko
Szpinak
Suszona żurawina
Papryka słodka
Papryka
Sól
Pieprz
Zioła
Tymianek
Oregano
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Na świątecznym
stole
w formie
wędlin
zawsze sprawdza się
schab
. Na blogu znajdziecie wiele smacznych propozycji:
schab
gotowany w
mleku
schab
z
czosnkiem
gotowany w
mleku
roladki ze
schabu
ze
szpinakiem
.Wszystkie wielkanocne przepisy tutaj .
1 kg
schabu
200 g
suszonej żurawiny
słodka papryka
,
papryka
wędzona,
sól
,
pieprz
ziołowy
,
pieprz
naturalny, suszony
czosnek
,
tymianek
,
oregano
2-3 łyżki
oliwy
Schab
naciąć w środku nożem tworząc kieszonkę do faszerowania.Do środka ciasno włożyć
suszoną żurawinę
.
Oliwę
wymieszać z
przyprawami
, natrzeć marynatą
mięso
i włożyć do lodówki na całą noc lub min. 12 godzin.Po tym czasie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez godzinę w temp. 180 st.C.Kroić po wystudzeniu i podawać w formie
wędliny
na świątecznym
stole
.
Źródło:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2015/12/schab-faszerowany-zurawina.html
Przepisy powiązane
Raaaaaatuj !! A raczej Ratatuj :)
SCHAB PIECZONY W RĘKAWIE
Gyros
Pappardelle ze szpinakiem na oliwie z czosnkiem
Golonka z indyka w ziołach
Składniki powiązane (0)