ßßß
Składniki:8 plastrów tortilli8 plastrów szynki (o jak największej średnicy)120 g tartego sera np. gouda, cheddar, ementaler50 g tartej mozzarelli½ puszki kukurydzysuszony rozmarynsos musztardowy:3 łyżki stołowe jogurtu greckiego1 i ½ łyżki stołowej ostrej musztardy1 łyżka stołowa majonezusól, pieprzPrzygotowanie:W małej miseczce łączymy jogurt, musztardę oraz majonez. Doprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki na 15 minut.Każdy placek tortilli smarujemy sosem, a następnie układamy na nim plaster szynki. Całość posypujemy dwoma rodzajami sera, kukurydzą oraz rozmarynem. Tortillę ciasno zwijamy w rulon, zakładając najpierw do środka brzegi, wówczas nadzienie nie wypłynie.Po zrolowaniu tortille układamy łączeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy do momentu aż roladki ładnie się przyrumienią. Potrwa to około 8-10 minut. Po upieczeniu każdą roladkę kroimy na trzycentymentrowe kawałki.Gotowe rollsy podajemy na ciepło, najlepiej nabite na wykałaczki, aby wygodniej było po nie sięgać. Pozostały sos musztardowy serwujemy jako dip do zamaczania rollsów.Smacznego!