Wykonanie
Wczoraj podałam przepis na sosy do tej tortilli, dziś czas na punkt kulminacyjny:) Zazwyczaj robiłam tortillę taką jaką można kupić w popularnych fast foodach. Tym razem jednak zupełnie zmieniłam smaki. Polecam.
Kurczak marynowany w miodzie i
czosnku i "obtoczony" w płatkach
migdałów. Do tego
pieczarki z
serkiem topionym. Mniam!

Wybaczcie za okropne zdjęcia:(Potrzebujemy:0,5 kg
piersi z kurczaka2 łyżki
miodupół łyżeczki
solipół łyżeczki
pieprzu świeżo zmielonego1
jajko3 łyżki
płatków migdałów1 ząbek
czosnku30 dag
pieczarek2
serki topionesól i
pieprz do doprawienia
pieczarekSosy do tortilli - wasabi, sos
cebulowo-
czosnkowy i słodki
Pomidorew.
sałata,
ser żółty
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i mieszamy z
miodem,
solą,
pieprzem, zmiażdżonym
czosnkiem. Marynujemy przez 30 minut i dodajemy
jajko oraz
płatki migdałów. Całość dokładnie mieszamy, smażymy na patelni.
Pieczarki kroimy w plasterki i przysmażamy na patelni. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem i dodajemy
serek topiony. Smażymy aż do rozpuszczenia
serka.Wszystkie składniki (
kurczaka,
pomidora,
sałatę,
pieczarki i
ser) wraz z sosami nakładamy na podkłady do tortilli. Smacznego:)