ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Wczoraj podałam przepis na sosy do tej tortilli, dziś czas na punkt kulminacyjny:) Zazwyczaj robiłam tortillę taką jaką można kupić w popularnych fast foodach. Tym razem jednak zupełnie zmieniłam smaki. Polecam. Kurczak marynowany w miodzie i czosnku i "obtoczony" w płatkach migdałów. Do tego pieczarki z serkiem topionym. Mniam!
Wybaczcie za okropne zdjęcia:(
Potrzebujemy:
0,5 kg piersi z kurczaka
2 łyżki miodu
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki pieprzu świeżo zmielonego
1 jajko
3 łyżki płatków migdałów
1 ząbek czosnku
30 dag pieczarek
2 serki topione
sól i pieprz do doprawienia pieczarek
Sosy do tortilli - wasabi, sos cebulowo- czosnkowy i słodki
Pomidor
ew. sałata, ser żółty
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i mieszamy z miodem, solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem. Marynujemy przez 30 minut i dodajemy jajko oraz płatki migdałów. Całość dokładnie mieszamy, smażymy na patelni.
Pieczarki kroimy w plasterki i przysmażamy na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy serek topiony. Smażymy aż do rozpuszczenia serka.
Wszystkie składniki (kurczaka, pomidora, sałatę, pieczarki i ser) wraz z sosami nakładamy na podkłady do tortilli. Smacznego:)
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2012/11/najlepsza-tortilla-ever-z-wasabi-i.html