Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Moja połówka twierdzi, że "obiad bez
mięsa to nie obiad !", ale po spróbowaniu tych zielonych, wegetariańskich placuszków o dziwo nie było marudzenia przy
stole, a wręcz przeciwnie. Wychwalania tego dania nie było końca :DDlatego
mogę spokojnie powiedzieć, że taka potrawa posmakuje nawet mięsożercom !Składniki:
Ryż- 1 woreczek
Szpinak mrożony- 200g
Jajko- 1 sztuka
Mąka pełnoziarnista- 2 łyżki
Czosnek- 3 ząbki
SólPieprzGałka muszkatałowaOreganoBazyliaOdchudzony
sos czosnkowy-przepisPrzepis :
Ryż ugotować z
sola (pół łyżeczki)- wystudzić.
Szpinak rozmrozić,
czosnek przecisnać przez praskę.
Szpinak podsmażyć na patelni teflonowej, tak by
woda odparowała. Dodać
czosnek,
przyprawy i wymieszać.Do
ryżu dodać
szpinak,
jajko i
mąkę- wszystko wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej z obu stron.Ilość porcji: 2 po 5-7 placuszkówJedna porcja zawiera :B-18g T- 16 g W-65g E- 461 kcal WW- 6 , 5

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]