Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
DANIE WEGETARIAŃSKIESkładniki:
Soczewica- 200g
Cebula- 1 duża sztuka
Czosnek- 2 ząbki
Pomidory w puszce- 1 puszka
Koncentrat pomidorowy- 3 łyżeczki
Bulion warzywny- 2 szklanki
Makaron spaghetti (najlepiej z pełnego ziarna)- 70g na każdą porcję
OlejBazyliaOreganoPieprzSólPrzepis :1. C
ebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni.2.
Soczewicę opłukać
wodą na sitku.3 . Do garnka dodać
cebulę,
soczewicę, puszkę
pomidorów,
bulion,
koncentrat pomidorowy, przyprawić. Gotować razem przez 25 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodać
czosnek przeciśnięty przez praskę, w razie potrzeby doprawić.Ilość porcji- 4Jedna porcja spaghetti z
soczewicą dostarcza:B-23,3g T- 3,8g W-95,5g E- 488 kcal WW- 9 , 5SMACZNEGO !
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]