ßßß Cookit - przepis na Jajka z boczkiem i roszponką – przepis:

Jajka z boczkiem i roszponką – przepis:

nazwa

Wykonanie

31 marca, 2015 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
To bardzo prosty, smaczny i szybki pomysł na podanie wielkanocnych jajek na twardo.
pół jajka na twardo
plaster pieczonego boczku
krążki cebuli
roszponka
sól gruboziarnista ze skórką pomarańczy i rozmarynem
Ugotowane na twardo jajka kroimy na pół. Dodajmy kawałek pieczonego boczku, krążki cebuli i roszponkę. Całość posypujemy solą gruboziarnistą ze skórką pomarańczy i rozmarynem.
Podobne wpisy
Jajka z boczkiem, cukinią, pieczarką i natką pietruszki – Wielkanoc 2015
Jajka z kotletem mielonym, kiszonym ogórkiem i żurawiną – Wielkanoc 2015
Faszerowane pieczarki z boczkiem
Post navigation
Jajka faszerowane z ziołami – Wielkanoc 2015
Mazurek z kremem waniliowym i wiśniami w syropie – Wielkanoc 2015 →
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/jajka-z-boczkiem-i-roszponka-wielkanoc-2015