Składniki25 dag twarogu1 pęczek rzodkiewki1 cebulkadymka3 łyżki śmietanysólpieprzCzas przygotowania: 10 minWeekend dobiega końca. Obiad był konkretny, więc na wieczór coś lżejszego. Twarożek z rzodkiewką i cebulką. Niby można kupić gotowca, ale cóż to jest wymieszać ser z ulubionymi składnikami i doprawić po swojemu? Pestka :)Ser wrzucam do miski i rozgniatam go widelcem, dodaję sól, pieprz i śmietanę. Myję rzodkiewkę, żeby ziemia nie zgrzytała mi między zębami – jakoś nie przepadam ;) Kroję ją na kostkę. Szczypior z cebulki też drobno kroję i kiedy ser jest już dobrze rozmieszany, dodaję rzodkiewkę i szczypior. Pozostaje posmarować pieczywo.Zapewne macie wiele pomysłów na twaróg. To chyba moja ulubiona wersja twarożku. Do tego genialna w swojej prostocie i tak kolorowa, że po prostu chce się ten serek zjeść! Smacznego!Podobne przepisyPasta twarogowaCo w trawie piszczyPasta jajecznaBrzoskwinie faszerowane pastą z tuńczykaNaleśniki ruskie