ßßß Cookit - przepis na Twarożek z rzodkiewką

Twarożek z rzodkiewką

nazwa

Wykonanie

Składniki
25 dag twarogu
1 pęczek rzodkiewki
1 cebulka dymka
3 łyżki śmietany
sól
pieprz
Czas przygotowania: 10 min
Weekend dobiega końca. Obiad był konkretny, więc na wieczór coś lżejszego. Twarożek z rzodkiewką i cebulką. Niby można kupić gotowca, ale cóż to jest wymieszać ser z ulubionymi składnikami i doprawić po swojemu? Pestka :)
Ser wrzucam do miski i rozgniatam go widelcem, dodaję sól, pieprz i śmietanę. Myję rzodkiewkę, żeby ziemia nie zgrzytała mi między zębami – jakoś nie przepadam ;) Kroję ją na kostkę. Szczypior z cebulki też drobno kroję i kiedy ser jest już dobrze rozmieszany, dodaję rzodkiewkę i szczypior. Pozostaje posmarować pieczywo.
Zapewne macie wiele pomysłów na twaróg. To chyba moja ulubiona wersja twarożku. Do tego genialna w swojej prostocie i tak kolorowa, że po prostu chce się ten serek zjeść! Smacznego!
Podobne przepisy
Pasta twarogowa
Co w trawie piszczy
Pasta jajeczna
Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka
Naleśniki ruskie
Źródło:http://www.gryzz.pl/twarozek-z-rzodkiewka