ßßß Cookit - przepis na Twarożek ze Szczypiorkiem (Pasta ze Szczypiorkiem)

Twarożek ze Szczypiorkiem (Pasta ze Szczypiorkiem)

nazwa

Wykonanie

Twarożek ze Szczypiorkiem to klasyka wśród past. Jest dziecinnie prosta w przygotowaniu, a stanowi świetny dodatek do pieczywa, jest idealną propozycja na śniadanie, kolacje lub jako mała przekąska podczas dnia. Subtelna pikantność szczypiorku w połączeniu z delikatnością twarożku tworzy smakowitą pastę, której ciężko się oprzeć.
200 g półtłustego twarogu
pęczek szczypiorku
połowa niedużej cebuli (ok. 60 g)
1,5 łyżeczki śmietany (12% lub 18%)
sól
pieprz
Cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, szczypiorek ścinamy. Twarożek rozrabiamy widelcem. Następnie dodajemy śmietanę, pokrojoną cebulkę i szczypiorek. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy składniki. Podajemy ze świeżym pieczywem. Całość możemy także lekko zmiksować - powstanie nam wtedy konsystencja pasty.
Źródło:http://www.slodkastrona.com/2015/04/twarozek-ze-szczypiorkiem-pasta-ze.html