ßßß Cookit - przepis na Twarożek z Rzodkiewką (Pasta z Rzodkiewką)

Twarożek z Rzodkiewką (Pasta z Rzodkiewką)

nazwa

Wykonanie

Twarożek z rzodkiewką to świetny dodatek do pieczywa i idealna propozycja na śniadania, kolacje lub jako mała przekąska podczas dnia. Pikantność rzodkiewki w połączeniu z delikatnością twarożku tworzy pastę, której ciężko się oprzeć... i ten różowy kolorek... Mmm...
200 g półtłustego twarogu
100 g rzodkiewek
połowa niedużej cebuli (ok. 60 g)
1,5 łyżeczki śmietany (12% lub 18%)
sól
pieprz
Rzodkiewkę i cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Twarożek rozrabiamy widelcem. Następnie dodajemy śmietanę, pokrojoną cebulkę i rzodkiewkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy składniki.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
Możemy również posypać świeżym szczypiorkiem.
Całość możemy również lekko zmiksować - wtedy powstanie nam konsystencja pasty.
Źródło:http://www.slodkastrona.com/2014/11/twarozek-z-rzodkiewka-pasta-z-rzodkiewka.html