Wykonanie
Pasta jajecznaSkładniki5
jajek2 łyżki
masła2-3 łyżki
musztardysólpierzCzas przygotowania: 5 min plus ugotowanie
jajekPrzepis na:
Pasta jajecznaOdwieczny dylemat – co na kanapkę. Past ciąg dalszy. Dziś taka szybka
pasta jajeczna, czyli odrobina słońca na talerzu.Gotuję
jaja na twardo i chłodzę je. Rozgniatam
jaja – widelcem, tłuczkiem do
ziemniaków – metoda dowolna, byle rozdrobnić delikwentów ;) Dodaję
masło,
musztardę oraz
sól i
pieprz do smaku. Mieszam wszystko i na tym właściwie się kończy.Przydałaby się jeszcze odrobina
szczypiorku, ale w sklepie był marny, a z racji śniegu, który zalega w ogrodzie, ciężko zerwać z grządki ;) Ale jeśli macie, to zdecydowanie posypcie kanapkę!Pasta jest według mnie najlepsza, kiedy
jajka nie są zupełnie zimne. Wtedy
masło cudownie się rozpływa. Raczej nie podaję pasty zrobionej dzień wcześniej – wyciągnięta z lodówki mi nie smakuje. A jest na tyle prosta w przygotowaniu, że warto poświęcić 5 minut i
mieć świeżą. Smacznego!
Podobne przepisyPasta twarogowaPasta z
awokadoTatar z
łososiaBrzoskwinie faszerowane pastą z
tuńczykaTwarożek z
rzodkiewką