Wykonanie
Pasta twarogowa
Składniki25 dag
twarogu2 łyżki
masła3 czubate łyżeczki
przecieru pomidorowegosólpieprzsłodka papryka w proszkuCzas przygotowania: 5 minPrzepis na: Pasta twarogowaCzasami nie wiadomo, co przygotować na śniadanie lub kolację. A ile można jeść kromę z
żółtym serem? :) Na tę okoliczność najlepsze są pasty do kanapek.Dziś pasta z
sera białego.
Ser uwielbiam w każdej postaci. Na słodko, na słono, na kwaśno. Przygotowanie pasty z niego zajmuje dosłownie parę minut.
Twaróg rozgniatam widelcem i dodaję do niego
masło,
słodką paprykę w proszku i
przecier pomidorowy oraz
sól i
pieprz do smaku. Mieszam, żeby uzyskać w miarę jednolitą konsystencję i kolor. Jaka pasta jest, każdy widzi ;) Żeby smarowidełko było radośniejsze, jeszcze kawałek
pomidora, nieco
rzodkiewki (w domu mam akurat białą
rzodkiew, czyli popularny sopel
lodu), no i odrobina
zieleniny. Smacznego!
Podobne przepisy
Twarożek z
rzodkiewkąPasta jajecznaPenne z sosem mięsnymPasta z
awokadoBrzoskwinie faszerowane pastą z
tuńczyka