ßßß
Składniki25 dag twarogu2 łyżki masła3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowegosólpieprzsłodka papryka w proszkuCzas przygotowania: 5 minPrzepis na: Pasta twarogowaCzasami nie wiadomo, co przygotować na śniadanie lub kolację. A ile można jeść kromę z żółtym serem? :) Na tę okoliczność najlepsze są pasty do kanapek.Dziś pasta z sera białego. Ser uwielbiam w każdej postaci. Na słodko, na słono, na kwaśno. Przygotowanie pasty z niego zajmuje dosłownie parę minut.Twaróg rozgniatam widelcem i dodaję do niego masło, słodką paprykę w proszku i przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam, żeby uzyskać w miarę jednolitą konsystencję i kolor. Jaka pasta jest, każdy widzi ;) Żeby smarowidełko było radośniejsze, jeszcze kawałek pomidora, nieco rzodkiewki (w domu mam akurat białą rzodkiew, czyli popularny sopel lodu), no i odrobina zieleniny. Smacznego!
Podobne przepisyTwarożek z rzodkiewkąPasta jajecznaPenne z sosem mięsnymPasta z awokadoBrzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka