ßßß Cookit - przepis na Kluski twarogowe

Kluski twarogowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
masło 1 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
mąka 1 szklanek
twarożek 250 gramów
Wykonanie:
Najlepiej wszystkie składniki zmiksować razem na gładką masę o konsystencji ciasta na kluski kładzione. Następnie na wrzącą osoloną wodę kłaść łyżką (zamaczać ją najpierw we wrzącej wodzie, to ciasto nie będzie się lepić) podłużne kluseczki. Ugotować odcedzić , przelać ciepłą wodą i podawać np z masłem, stopioną słoninką czy sosami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy mączne weg.
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
leniwe;)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4318/Kluski-twarogowe