Wykonanie
Wczoraj miałam najlepsze chęci aby podać Wam przepis na salsę
pomidorową. Brak internetu, okazał się niestety przeszkodą nie do pokonania. Na szczęście dzisiaj już "mam zasięg" i
mogę serfować w
sieci.Tak więc przepis na salsę
pomidorową, którą zaserwowałam z moimi skrzydełkami z
kurczaka i zapiekanką z
ziemniaków i
fasolki . Salsa ta jest świetna jako dodatek do dań, ale ja prawie zawsze serwuję ją gdy robię grilla. Grilluję
pieczywo i gdy jest jeszcze gorące dodaję na nie moją salsę. Pycha. Polecam sprawdzić, cała moja rodzina i znajomi tak podaną ją uwielbia.Tomatoe salsa
Składniki:
2 duże
pomidory1 średnia
czerwona cebulapo 6 zielonych i czarnych
oliwek3 łyżki
oliwy z oliweksól i
pieprz do smaku2 ząbki
czosnkuPrzygotowanie:
Pomidory pokroić w centymetrową kostkę,
oliwki pokroić w krążki.
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę a
czosnek przecisnąć przez praskę.Włożyć wszystko do małej miseczki, dodać
sól,
pieprz do smaku oraz 3 łyżki
oliwy z oliwek.Często dodaję także świeżą
bazylię oraz małą łyżeczkę
octu balsamicznego. Kwestia indywidualnego smaku, jeśli ktoś lubi
bazylię i
ocet balsamiczny to warto je także dodać.Gotowe. Smacznego!