ßßß
Składniki:½ główki białej kapusty½ puszki kukurydzy (w wersji oryginalnej „Colesława” występuje potarta marchew)½ małej cebuli1 łyżeczka posiekanego koperku2 płaskie łyżki cukru pudru½ łyżeczki soli½ szklanki majonezu½ szklanki jogurtu naturalnego1 łyżka białego octu winnego1 łyżka soku z cytrynyWykonanie:Kapustę drobno szatkujemy i oprószamy solą. Przekładamy do większej miski, dodajemy kukurydzę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy. Do małej miski wlewamy jogurt, dodajemy majonez, ocet, sok z cytryny, cukier puder, cebulę, pieprz oraz koperek. Wszystkie składniki dokładnie łączymy i zalewamy kapustę z kukurydzą. Mieszamy i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.Smacznego!