ßßß Cookit - przepis na Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i koperku

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i koperku

nazwa

Wykonanie

W mojej sałatkowo -surówkowej kuchni nadal królują kapusty. Dzisiaj zachęcam do zrobienia sałatki z kapusty pekińskiej, z dodatkiem koperku, kukurydzy i cebuli czerwonej.
Składniki:
mała kapusta pekińska
1 cebula czerwona
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 łyżki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego)
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 płaskiej łyżeczki cukru pudru
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 czubata łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Kukurydzę odsączamy z soku.
Kapustę, cebulę i kukurydzę umieszczamy w misce. Dodajemy koperek i sok z cytryny.
Cukier puder, jogurt i majonez łączymy, mieszamy i wlewamy do kapusty.
Całość dokładnie mieszamy. W międzyczasie solimy i pieprzymy do smaku.
Smacznego :)
Źródło:http://smakmojegodomu.blogspot.com/2016/04/saatka-z-kapusty-pekinskiej-kukurydzy-i.html