ßßß


Składniki:300 g wieprzowiny (u mnie polędwiczki)1 czerwona papryka1 zielona papryka3 garście kiełek groszku1 łyżeczka sezamukilka kropel oleju sezamowegoMarynata do mięsa:3 łyżki ketchupu4 łyżki sosu sojowego ciemnego2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu1 łyżka mioduWykonanie:W miseczce mieszamy ketchup z sosem sojowym, pieprzem i miodem.Mięso kroimy w cienkie paski, wrzucamy do marynaty, odstawiamy na kilka minut. Paprykę kroimy w cienkie paski. Do rozgrzanego woka wrzucamy mięso z marynatą, smażymy kilka minut, dodajemy paprykę, smażymy ok. 2-3 min., pod koniec smażenia dodajemy kiełki, za 1 min. danie gotowe! Pamietajmy, że wok musi być mocno rozgrzany, wówczas warzywa nie stracą swojego koloru i bedą chrupkie.Danie podajemy z ryżem, posypujemy sezamem i skrapiamy olejem sezamowym.Smacznego!