Wykonanie
Fasolkę najbardziej lubię z
masłem i
bułką tartą, tradycyjnie. Jednak tamten sposób chyba wszyscy znają, a i ja potrzebuję czasami odmiany, stąd pomysł na nieco inną wersję...For me yellow wax bean taste the best with butter and
brad crumbs. However, almost everyone knows that recipe and even I sometimes need variety. So I created something new
Fasolka szparagowa w miodzie i
sezamie( 1 porcja)/ Honey
sesame yellow wax bean ( 1 serving)-2 garście
fasolki( ok.120 g)/ 4.2oz yellow wax bean-łyżka miodu/ 1 Tbls honey-2 łyżki sosu sojowego/ 2 Tbls soy sauce-łyżeczka masła/ 1 tsp butter-łyżka sezamu/ 1 Tbls
sesame-odrobina pieprzu/ pinch of pepper
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie przez ok. 20 minut.Przygotować sos: rozpuszczne małso połączyć z
sosem sojowym i
miodem, doprawic
pieprzem.Na teflonowej patelni podprażyć
sezam, dodać
fasolkę i sos. Dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.Cook yellow wax bean in salted water for about 20 minutes.Prepare sauce: combine butter, soy sauce and honey, season with pepper.Roast
sesame on pan, add yellow wax bean and sauce. Combine well and put onto
plate.