ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania:
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania:
Składniki
Mąka
Margaryna
Cukier
Żółtko
Proszek do pieczenia
Cukier wanilinowy
Śmietana 18%
Rabarbar
Kurczak
Śmietana kremówka
Śmietanfix
Wykonanie
Składniki:3 szklanki
mąki
1 kostka
margaryny
3/4 szklanki
cukru
+ 2 łyżki4
żółtka
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
1
cukier wanilinowy
łyżka
śmietany 18%
1 kg
rabarbaru
2
kubki
śmietany 30%
2
śmietan fix-
y
Rabarbar
obieramy, kroimy w drobna kostkę, zasypujemy 2 łyżkami
cukru
i odstawiamy na bok.
Mąkę
przesiać zmieszać z
cukrem
i
proszkiem do pieczenia
, dodać
margarynę
i dokładnie posiekać. Dodać
żółtka
i
śmietanę
, zagnieść szybko ciasto uformować w wałek. 3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Z
rabarbaru
odsączyć sok i wyłożyć go na ciasto, całość przykryć pozostałą częścią ciasta.Piec około 30 - 40 minut w temperaturze 180ºC.
Śmietanę
ubijamy na sztywno z
śmietan fix-
em i wykładamy na wystudzone ciasto. Ja do dekoracji użyłam
truskawek
.Smacznego :)
Źródło:
http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,341274059,title,Kruchy-z-rabarbarem,index.html
Przepisy powiązane
Brak powiązanych wpisów.
Krówka
Rabarbar po raz pierwszy...
CIASTO Z RABARBAREM
Karmelowiec
Składniki powiązane (0)