ßßß

Polecam przepis na super placek z jabłkami ..U mnie w domu jeden z najchętniej zjadanychSkładniki:2 KOSTKI MASŁA1 SZKLANKA CUKRU3 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ6 JAJEK2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA1 JOGURT NATURALNY GĘSTY3-4 JABŁKAWSZYSTKIE PRODUKTY W TEMPERATURZE POKOJOWEJSposób wykonania:MASŁO 1,5 KOSTKI UCIERAMY Z CUKREM NA JEDNOLITĄ MASĘ AŻ ZACZNIE STRZELAĆ..ODDZIELAMY ŻÓŁTKA OD BIAŁEK.DODAJEMY PO JEDNYM ŻÓŁTKU , UCIERAMY.DODAJEMY PO TROCHĘ PRZESIANEJ PRZEZ SITO MĄKI WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA ORAZ PO ŁYŻCE JOGURTU .UBIJAMY PIANĘ Z BIAŁEK Z ODROBINĄ SOLI NA SZTYWNO I DODAJEMY DELIKATNIE MIESZAJĄC NAJLEPIEJ ŁYŻKĄ PLASTIKOWĄ..WYLEWAMY DO FORMY 35X30 CM .NA WIERZCH UKŁADAMY OBRANE I POKROJONE W GRUBSZE PLASTRY JABŁKA.POSYPUJEMY OKRUCHAMI.PRZEPIS PODANY ODDZIELNIE.PIECZEMY PRZEZ 50 MINUT W TEMEPERATURZE 180 STOPNI..PO WYJĘCIU Z PIECA POSYPUJEMY CUKREM PUDREM LUB POLEWAMY POLEWĄ..NIE STOSOWAĆ TERMOOBIEGU..Powiązany przepis:pasta jajeczna ze szczypiorkiemdorsz marynowany smażonyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej