Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSŁODKOŚCIplacek
maślano-
jogurtowy z
jabłkamiPolecam przepis na super placek z
jabłkami ..U mnie w domu jeden z najchętniej zjadanychSkładniki:2 KOSTKI MASŁA1 SZKLANKA
CUKRU3 SZKLANKI
MĄKI PSZENNEJ6
JAJEK2 ŁYŻECZKI
PROSZKU DO PIECZENIA1
JOGURT NATURALNY GĘSTY3-4
JABŁKAWSZYSTKIE PRODUKTY W TEMPERATURZE POKOJOWEJSposób wykonania:MASŁO 1,5 KOSTKI UCIERAMY Z
CUKREM NA JEDNOLITĄ MASĘ AŻ ZACZNIE STRZELAĆ..ODDZIELAMY
ŻÓŁTKA OD
BIAŁEK.DODAJEMY PO JEDNYM
ŻÓŁTKU , UCIERAMY.DODAJEMY PO TROCHĘ PRZESIANEJ PRZEZ SITO
MĄKI WYMIESZANĄ Z
PROSZKIEM DO PIECZENIA ORAZ PO ŁYŻCE
JOGURTU .UBIJAMY PIANĘ Z
BIAŁEK Z ODROBINĄ
SOLI NA SZTYWNO I DODAJEMY DELIKATNIE MIESZAJĄC NAJLEPIEJ ŁYŻKĄ PLASTIKOWĄ..WYLEWAMY DO FORMY 35X30 CM .NA WIERZCH UKŁADAMY OBRANE I POKROJONE W GRUBSZE PLASTRY
JABŁKA.POSYPUJEMY OKRUCHAMI.PRZEPIS PODANY ODDZIELNIE.PIECZEMY PRZEZ 50 MINUT W TEMEPERATURZE 180 STOPNI..PO WYJĘCIU Z PIECA POSYPUJEMY
CUKREM PUDREM LUB POLEWAMY POLEWĄ..NIE STOSOWAĆ TERMOOBIEGU..Powiązany przepis:
pasta jajeczna ze
szczypiorkiemdorsz marynowany smażonyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej